Старозагорската опера с най-модерната техника на Балканите
Старозагорската опера с най-модерната техника на Балканите / netinfo
Министерството на културата е осигурило 750 хиляди лева  за нова сценична механизация на старозагорската опера. Парите трябва да бъдат усвоени от общинската администрация.Така старозагорският оперен театър ще разполага с най-модерната сценична техника на Балканите, съобщи директорът на операта Веселин Стойков. В началото на седмицата заместник-кметът Димитър Динев е уверил директора на Операта, че общината ще направи необходимото, за да усвои тези средства.

Веселин Стойков не се ангажира със срок за приключване на ремонта на изгорялата опера. Сградата бе опожарена на 5 октомври 1992 год. Възстановителните дейности продължават повече от 4 години с общински средства. След приключването на ремонта ще бъдат назначени между 60 и 80 нови щатни служители, като сценични работници.

През миналата година са продадени над 11 хиляди билета за оперни представления, а приходите надхвърлят 44 хиляди лева, съобщи още Веселин Стойков. Той отчете пред журналисти резултатите от първата година на новото ръководство на Старозагорската държавна опера.