Старозагорска област председателства Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район за планиране
Старозагорска област председателства Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район за планиране / Областна администрация Стара Загора

Временно изпълняващия длъжността областен управител Димитър Драчев участва в редовното заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район за планиране.

Бяха обсъдени въпроси, свързани с определяне на представители на Регионалния съвет в Комитетите за наблюдение на оперативните програми; приемане на Годишната индикативна програма; съгласуване на актуализираните документи на Областните стратегии за развитие на областите от Югоизточния район за планиране, проект на социално-икономически анализ на настоящата ситуация пред регионалното развитие и териториалното сближаване на Република България; предложения за осигуряване на публичност на приетите решения и обсъдените въпроси.

Областният управител на Стара Загора бе избран в Комитета за наблюдение на ОП „Развитие на човешките ресурси" заедно с кмета на Раднево д-р Юлиан Илчев.

На ротационен принцип, съгласно разпоредбата на чл. 18, ал.3 от Закона за регионалното развитие председателството на Регионалния съвет за развитие за първото полугодие на 2012 година бе предадено на Област Стара Загора. Символичното предаване на председателството стана със специално изработен преходен плакет, който областният управител на област Сливен Марин Кавръков връчи на Димитър Драчев.