среща
среща / netinfo
Бизнес делегация, ръководена от Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, беше на посещение в Одрин от 24 до 26 април. Старозагорските предприемачи участваха в организираната от Одринската търговско-промишлена палата среща с представители на местния бизнес, на която присъстваха президентът й Реджеп Зъпкънкурт и целият борд на организацията. На бизнес форума присъства и Васил Вълчев, Генерален консул на Република България в Одрин.

По време на посещението беше скрепено с подпис още едно партньорство - между Ротари клубoвете Одрин - Мимар Синан и Стара Загора - Берое от президентите им Илияс Сач и Жоро Добрев.

Кулминацията на старозагорската мисия в Одрин беше постановката на операта Мадам Бътерфлай от Пучини, която представи Старозагорската опера с директор Огнян Драганов при първото си гостуване на сцената на Одринския Тракийски университет на 25-ти април. Спектакълът се превърна в истинско културно събитие, на което присъстваха ръководството, деловите и културни среди на  Одрин и много гости от България и Турция, между които българският заместник- министър на културата Румен Димитров, областни управители и кметове. На събитието присъстваха Старозагорският митрополит Киприан и зам.- кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова. 

Общото мнение за старозагорската мисия в Одрин е, че тя е отличен пример как при сегашната сложна и напрегната международна обстановка трябва да се работи за изграждане на мостове между държавите с помощта на бизнеса и културата.