Стара Загора с най-доброто стрелбище за пневматично оръжие в България
Стара Загора с най-доброто стрелбище за пневматично оръжие в България / Община Стара Загора

Кметът Живко Тодоров откри най-добре оборудваната зала в България по спортна стрелба.

Залата за стрелба с пневматично оръжие е предоставена от общината безвъзмездно за срок от 10 години на „Клуба по спортна стрелба Августа 1992". След преустройството тя разполага с 495.00 кв. м. застроена площ, 25 коридора, оборудване, екипировка и оръжие.Клубът по спортна стрелба „Августа 1992" е създаден през 1947 г. към бившето ОСО. Новото стрелбище се намира на първия етаж на Спортна зала „Стара Загора" (ДЗУ).

Тази зала е добър пример за това как общината и хората от спорта могат да си сътрудничат в името на масовия спорт и спортните успехи, които се надявам да донесе, подчерта Тодоров. Заедно с други представители на стрелковия клуб той бе сред първите, които изпробваха точния си прицел с пневматичен пистолет и пневматична пушка.

За своя сметка клубът извърши необходимите преустройства, за да бъде завършено помещението и в него да могат да се провеждат тренировки и състезания от Републикански и международен мащаб, заяви при откриването треньорът Георги Кочеренко. Надявам се най-доброто стрелбище у нас да бъде база за развитие на нови таланти, които да продължат успеха на досегашните ни известни състезатели като Спас Копринков, Иван Иванов, Симеон Симеонов и др., добави той.