След сигнали в социалната мрежа фирми отстраняват нередности
След сигнали в социалната мрежа фирми отстраняват нередности / DarikNews.bg

Разбити тротоарни плочки, некачествено асфалтиране, надигнати шахти-това бяха само част от проблемите, за които старозагорци сигнализираха в социалната мрежа. Представители на една от фб групите обобщиха събрания снимков материал и го предоставиха на общинското ръководство по време на среща, на която присъстваха кметът Живко Тодоров и ръководителите на двете фирми, част от консорциума Пи ЕС, който изпълнява инфраструктурните проекти. Именно десетките сигнали от старозагорци в социалната мрежа за некачествено изпълнение на ремонтите провокираха срещата, която се проведе преди обед в общината.

Гаранционният срок на проектите е достатъчно дълъг, за да коригираме установените от старозагорци нередности при асфалтирането на улиците или полагането на новите тротоарни плочки, обеща инж Латьо Латев, изп. директор на ПИ ЕС АЙ. Оказа се, че дългият гаранционен срок за тротоарите е наистина дълъг-120 месеца. За старозагорци остава надеждата, че нередностите ще бъдат отстранени много по-рано преди да изтече той. Бдителните граждани могат да изпращат снимки и сигнали за нередности, с цел по-добра и бърза комуникация на e-mail на фирмата-изпълнител: psi@tracebg.com

Обединението спечели процедурата за асфалтирането и полагането на новите плочки по най-ниска цена и то с открита обществена поръчка, припомни кметът Живко Тодоров. „Около 100 хил. квадрата тротоари са подменени само през изминалата година и със сигурност има места с определени проблеми, които обаче ще бъдат отстранени, тъй като обектите са в гаранционен срок. Вярвам, че фирмите ще се ангажират с това и се надявам, че с общи усилия ще решаваме проблемите на Стара Загора. Хубаво е, че има граждански контрол върху работата на администрацията и фирмите, които изпълняват ремонтите. Вярвам, че работим в една посока ", коментира кметът Тодоров.