Той е спукал гума и е бил задържан
Прокуратурата привлече като обвиняем 22-годишен сръбски гражданин, превозвал мигранти на км 188 на АМ „Тракия“ край Стара Загора, съобщиха от обвинението.

Той е студент и живее в София. Имал е нужда от пари и се съгласил да извърши превоз на пътници. За целта му бил предоставен товарен автомобил.

Заловиха група мигранти от Сирия на АМ „Тракия“

Групата от 15 сирийски граждани се сформирала една седмица по-рано в Истанбул. Водил ги сирийски каналджия. Уговорката била техни роднини да заплатят по 4000 евро на човек на „каналджии“ за преминаването от Истанбул до Сърбия.

Мигрантите влезли от Турция в България през „зелена“ граница. Вървели с водача си през нощта, докато стигнали до черен път. На 16 юли са били качени в товарния автомобил, управляван от мъжа.

На км 205 на автомагистрала „Тракия“ полицейски патрул е подал сигнал на водача за спиране. Той не се подчинил на разпореждането, при което е започнало преследването от полицейския патрул.

Заловиха голяма група мигранти от Афганистан и Пакистан на АМ „Тракия“

Той е спрял на км 188 на автомагистрала „Тракия“ заради спукана гума. Той е слязъл от автомобила и побягнал. Преминал през платната на магистралата и навлязъл в крайпътните ниви. След кратко преследване е бил заловен.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.