началник КАТ Стара Загора
началник КАТ Стара Загора / DarikNews.bg
Движението е възстановено
Палатките на старозагорци в антиправителствения протест и гражданско неподчинение край летище Стара Загора бяха премахнати доброволно от тях на поляните край пътното платно.

Вече е възстановено движението на пътя, който свързва областния град с автомагистрала „Тракия“, увери началникът на „Пътна полиция“ гл. инсп. Бончо Славов, часове след началото на полицейската операция.

„Тя се проведе в 4:30 часа сутринта.Поставените на главен път Стара Загора-Хасково палатки, столове и маси бяха доброволно премахнати от протестиращите.

МВР възстанови движението по всички блокирани кръстовища у нас (ВИДЕО)

Съставени са три акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата на лицата, които бяха на пътното платно. Няма арестувани, не е имало сблъсъци или напрежение.

На пътя все още има вещи, които не са прибрани от собствениците им, а докато това се случи ще остане полицейски екип“, коментира Славов.

Ранният час на акцията от полицията обясняват с ниската интензивност на движението и предотвратяването на евентуални пътни произшествия.

Операцията се проведе по заповед на директора на ОД МВР.

Лагерът стоя около седмица, като протестиращите блокираха напълно движението в района, пропускаха само линейки и коли със специален режим на движение.

Край летище Стара Загора в момента има около 10-15 души, оставаме тук, обмисляме под каква форма ще продължат протестите. А протести ще има и то до оставка, категоричен е един от участниците в тях и общински съветник  Димитър Чорбаджиев.