/ ThinkStock/Getty Images
Началникът на отдел „Държавен архив“ в Стара Загора Галентин Караславов бе отличен с Почетния знак на областния управител на церемония в Областната администрация. 

"Почетният знак се присъжда за изключителния професионализъм и съществения му принос за съхраняването на архивни документи, за организаторските му умения като началник на отдел „Държавен архив“ и във връзка със 70-ата годишнина на архива", обяви областният управител Иван Чолаков.

В обръщението си към Галентин Караславов областният управител на Стара Загора изтъкна съществения му принос при издирването и приемането в архива на документи на бележити личности от Старозагорския край и тяхната обработка.

"Важна е ролята на началника на отдел „Държавен архив“ и в организирането и провеждането на различни мероприятия и научни конференции, свързани с историята на региона и с биографиите на известни старозагорски личности", посочи в словото си Иван Чолаков.

Новият носител на Почетния знак благодари за оказаната чест и заяви, че за него отличието е не само признание за дългогодишен труд, но и задължение да предаде огромния натрупан опит на следващите поколения. 

Историкът Галентин Караславов оглавява Старозагорския архив от 2006 г. Той е член на Съюза на учените, на Координационния съвет при областния управител и на Комисията по войнишките паметници. Дейно работи с Военния клуб в града и с ученици от основните училища. 
БТА