Зоопарк Стара Загора
Зоопарк Стара Загора / Dariknews.bg
Стойността на проекта е 4,2 млн лева
Ремонтът на Старозагорския Зоопарк ще продължи 270 дни, а средствата за това са осигурени по „Фонд за устойчиви градове“. Обновяването е на стойност 4,2 милиона лева и ще се извърши от  „Трейс   Груп Холд“.

Зоопарк Стара Загора
община Стара Загора


Проектът е съобразен с всички съвременни изисквания, а целта е животните да бъдат още по-близо до околната среда, сподели директорът на Зоопарка д-р Радослав Михайлов. По време на дейностите част от обитателите на зоокъта ще бъдат пребазирани в други зоологически градини в страната. Повечето от едрите хищници ще останат тук и ще бъдат настанени във временни помещения докато трае обновяването на техните клетки. Така ще бъде намален до минимум стреса на животните.

Зоопарк Стара Загора
Dariknews.bg


Peaлизaциятa нa пpoeĸтa зa peĸoнcтpyĸция нa зooпapĸa щe гo пpeвъpнe в oщe пo-aтpaĸтивнa зoнa зa oбщecтвeн oтдиx, ĸaĸтo и зa пoзнaвaтeлни и oбpaзoвaтeлни дeйнocти. Πpeдвиждa ce изгpaждaнe нa yчeбeн цeнтъp c eĸcпoзициoннa чacт.

Зоопарк Стара Загора
Dariknews.bg


Зоопаркът ще бъде затворен за посетители от 7 октомври до края на целия ремонт, стана ясно на церемонията по символичната първа копка, която даде старт на дейностите по обновяването му.

Зоопарк Стара Загора
Dariknews.bg


В Старозагорската зоологическа градина на близо 70 декара са настанени около 400 животни и птици от 80 вида.
 

Зоопарк Стара Загора
община Стара Загора