/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Стара Загора не уважи искането за по-лека мярка
Окръжен съд – Стара Загора не уважи искането за изменение на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета спрямо 31-годишния мъж, убил двумесечния си син.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 31 август в старозагорското село Хрищени, умишлено е умъртвил малкото си дете.

Арестуваха мъж за убийството на двумесечното му бебе

Мъжът е осъждан многократно за извършени от него умишлени престъпления от общ характер,  наказанията за които е ефективно, поради което съдът счита, че реалната опасност мъжът да се укрие и/или да извърши друго престъпление, е в сила.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в тридневен срок.

При разследването бе установено, че майката на детето е потърсила медицинска помощ. На място е пристигал дежурен екип, който е констатирал смъртта на бебето. По главата и тялото на детето имало множество травматични увреждания.

Оставиха в ареста мъжа, обвинен в убийството на двумесечния си син

От заключението на назначената съдебно-медициска експертиза е установено, че смъртта на бебето е настъпила като резултат от черепно-мозъчна травма.
 
Окръжен съд Стара Загора