Досъдебното производство по случая е за самоубийство
С един изстрел в слепоочието е прострелян началникът на КАТ-Казанлък Тодор Николов. Първоначалните данни сочат за самоубийство, на мястото е открито и оръжие - служебният "Макаров", който бил в ръката на мъжа, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Следствените действия продължават, все още се извършва оглед на мястото, където бе открито тялото на полицая. Предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства. Разследването се ръководи от Районна прокуратура в Казанлък.

Откриха тялото на издирвания началник на КАТ-Казанлък

В ранния следобед стана ясно, че издирваният близо две денонощия шеф на КАТ Казанлък е открит прострелян в слепоочието в личния си автомобил. Мястото, където бе намерен, е район, между родното му село Бузовград и Горно Черковище.

„Намерени са 4-5 пачки в български левове, револвер в кожен кобур, най-вероятно незаконен, и кутии с боеприпаси. Парите са били изхвърлени в близка крайпътна канавка. Мъртвият е държал в ръката си служебния пистолет "Макаров". Това обяви пред журналисти по-рано окръжният прокурор Дичо Атанасов на метри от инцидента.

По думите на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Хаджиев смъртта е настъпила 38 часа преди тялото да бъде открито.

Разследване трябва да установи дали има връзка между парите, незаконното оръжие и смъртта на началника на "Пътна полиция" в Казанлък. На този етап има различни хипотези за смъртта на Тодор Николов и една от тях не изключва корупционна практика. Предстои да се установи дали причината е убийство или самоубийство, коментира още Хаджиев.

Николов е в системата на МВР от 2005 година. Той е разведен, живеел в къща със сестра си. Именно тя подаде сигнал за изчезването му, а полицаят беше обявен за издирване, в което се включи целият състав на полицията. По-рано през деня стана ясно, че липсва служебния му пистолет „Макаров“, а началникът на РУ Казанлък Стойчо Крачолов съобщи, че Николов имал здравословни проблеми, за които той сам му споменал.

Съселяните на Тодор Николов в Бузовград го описват като добър и харизматичен човек, който нямал конфликти с никого.