Раздяла и „Шоково състояние в Стара Загора
Раздяла и „Шоково състояние в Стара Загора / DarikNews, Невена Божкилова

"Раздяла" и „Шоково състояние". Тези заглавия стоят логично едно след друго. За радост на по-оязвимите психически става въпрос за два филма, които старозагорци ще могат да видят тази вечер в рамките на София Филм Фест. Иранският филм „Раздяла" е от 18:00 часа, а от 20:30 часа следва копродукцията „Шоково състояние". Стефан Вълдобрев, който е един от главните актьори в лентата, с която бе открит снощи фестивалът, разказа какво предстои до края на седмицата.

"София Филм Фест в Стара Загора" е част от проекта "Операция КИНО", който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 г. насам. Той включва издания на София Филм Фест в София, Бургас, Пловдив и Варна през март, както и в още над 7 градове в България през годината - фестивалът в Стара Загора е първи в началото на пролетта на 2012 година, разясни директорът на София филм фест Стефан Китанов.

На откриването на фестивала беше и режисьорът на пилотния филм „Миграцията на паламуда" Людмил Тодоров. Той обясни защо не е дал лентата да се върти по големите киносалони. По думите му условията, които поставят от там са непоносими. Надеждата му е случаят да стане прецедент и ситуацията да се промени към по-добро.

На цена от 4 лева може да гледате и останалите подбрани филми до края на седмицата в регионалната библиотека „Захарий Княжески".
19 април, четвъртък
18,00 Огнярят
20,00 Пънкът не умира

20 април, петък
18,00 Аве
20,00 Имало едно време в Анадола

21 април, събота
18,00 Хавър
20,00 Кецове

22 април, неделя
16,00 ОК Shorts
18,00 Вяра, любов и уиски
20,00 Човека и Народа (Закриване)