Открит е близо тон от наркотика
Прокуратурата привлече като обвиняеми петима души - на 40, 41, 40, 35 и 38 г. за участие в организирана престъпна група за отглеждане и добиване на марихуана в Старозагорско, съобщиха от обвинението.

Прокуратура

От началото на януари 2023 г. до 26 септември те са участвали в групата. Петимата са привлечени като обвиняеми и за това, че по същото време и място са участвали в отглеждането на растения марихуана.

При спецоперация: Разбиха организирана престъпна група в Стара Загора (СНИМКИ)

На 26 септември е проведена специализирана полицейска операция от служители на ГДБОП на територията на областта.

Установено е, че обвиняемите са отглеждали канабис в три ниви в землището на село Селце, община Мъглиж, и в землището на Казанлък, като растенията впоследствие са обработвали. 

Прокуратура

От трите ниви са били иззети 75 броя растения с тегло на суровата маса 620 килограма. В изоставена сграда в местността „Дюлята“ - в землището на село Селце в Стара планина, са били намерени и иззети 1970 стръка марихуана в процес на сушене и обработка, като общото им тегло е 360 килограма.

Прокуратура

В помещенията са били открити препарати и торове за отглеждане на растенията, машина за вакуумиране на готовата продукция и други. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, като предстрои да им бъде поискан постоянен арест.