Районна прокуратура-Казанлък постигна осъдителна присъда за длъжностно присвояване на пари от пенсии и пощенски записи
Районна прокуратура-Казанлък постигна осъдителна присъда за длъжностно присвояване на пари от пенсии и пощенски записи / ThinkStock/Getty Images

Районна прокуратура-Казанлък постигна осъдителна присъда от 2 години лишаване от свобода условно с 4 г. изпитателен срок спрямо 39-годишната И.А. за това, че в условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице е присвоила чужди пари и вещи, връчени й в качеството да ги управлява - престъпление по чл. 201 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

И.А. е призната за виновна за това, че през периода от юли до октомври 2014 г. в с.Ясеново, общ.Казанлък, като длъжностно лице - материално- отчетническа длъжност на „Служител гише" и пощенски раздавач в Пощенска станция - с.Ясеново, общ.Казанлък, е присвоила парична сума в брой и такава от неизплатени пенсии, пощенски и телеграфни записи, билети от лотария и чужди вещи, всичко на обща стойност 1908 лева. Районен съд-Казанлък е лишил И.А. от право да заема материално - отчетническа длъжност за срок от 4 години. Съгласно длъжностната характеристика за длъжността „Служител гише" на И.А. е било възложено като трудово задължение да събира, съхранява, разходва и отчита парични средства.

Присъдата не е влязла в сила и подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора.