Японска делегация на посещение в дирекцията по безопасност на храните
Японска делегация на посещение в дирекцията по безопасност на храните / Областна администрация Стара Загора

Японска делегация, включваща представители на Министерството на земеделието, горите и водните ресурси, е на посещение в Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора. В делегацията са Д-р Шиничи Игава, началник сектор в отдел „Здравеопазване на животните" и д-р Нами Ямагучи, инспектор по карантината на животните в отдел „Анализ на риска" към Служба по карантина на животните.

Двамата се срещнаха и с областния управител Живка Аладжова и разговаряха с нея за изискванията, свързани с ветеринарно-санитарните условия за производство, обработка и съхранение на месо и храни в България.

"Област Стара Загора е на второ място в страната по брутен вътрешен продукт на човек от населението. На територията на областта е енергийното сърце на страната. Тук са разположени предприятията от комплекса „Марица Изток", където се произвежда електрическа енергия.

В областта има силно развита хранително-вкусова промишленост. В региона са едни от най-утвърдените предприятия в сферата на месо- и млекопреработвателната промишленост. Нашата област разполага и с богато културно-историческо наследство, което ни носи поводи за гордост.

Тук са разположени множество недвижими културни ценности, като Тракийските гробници в Долината на розите и тракийските царе. Друга предпоставка за развитие на туризма са минералните извори разположени в района", заяви областният управител по време на срещата.