Продължават ремонтите на училища и детски градини в Стара Загора
Продължават ремонтите на училища и детски градини в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Две седмици преди началото на учебната година в Стара Загора продължават ремонтите на училища и детски градини. Заради строително-монтажните дейности учениците от три големи училища и децата от пет детски градини ще бъдат пребазирани, заяви пред Дарик заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

"Не мога да кажа, че имаме пълна готовност за началото на учебната година, но проблемите са на път да бъдат решени. Причините за тази непълна готовност няма да удовлетворяват, те са факт, но не са формални или личностни, а чисто законови", обясни заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

В друга сграда ще започнат учебната година учениците от Математическа гимназия "Гео Милев", ОУ "Георги Райчев" и ОУ "Паисий Хилендарски".

"За пребазирането на учениците от Математическа гимназия има издадена заповед на министъра на образованието, тъй като те започват годината в държавни училища. Училище Георги Райчев ще използва сградата на училище "Христо Ботев", а училище "Паисий Хилендарски" ще използва един етаж на ХІ-то основно училище. За последните две има издадена заповед на кмета на община Стара Загора", допълни Иванка Сотирова.

Продължават и ремонтите в някои от детските градини в Стара Загора като за децата също са осигурени за посещение други детски заведения.

"Тези ремонти ние ги очакваме много отдавна, те бяха крайно необходими. Учебната година ще се провежда в много по-добри условия. По-важното е какъв ще бъде резултата и това, което предстои да се случи за в бъдеще във всички тези детски и учебни заведения", коментира още заместник-кметът на Стара Загора.