Преизбраха проф. д-р Мая Гълъбова за декан на Медицинския факултет
Преизбраха проф. д-р Мая Гълъбова за декан на Медицинския факултет / DarikNews.bg, архив

Проф. д-р Мая Гълъбова беше преизбрана за декан на Медицинския факултет. Тя получи гласовете на 230 от общо 248 членове на общото събрание, което се проведе днес.

По време на първия и мандат факултетът първи и единствен в страната получи акредитация за докторска програма по социална медицина, медицинска психология и медицинска физика. Научните публикации в световно известни списания с импакт фактор нарежда Медицинския факултет на първо място в Тракийския университет и на едно от първите в страната. Специалисти от факултета участват в международни проекти с Индия, Китай, Германия и Франция.

През изминалите четири години бяха открити и следните нови специалности: медицинска рехабилитация и ерготерапия, управление на здравни грижи, организация и управление на здравната сфера и лекарски асистент. От две години във факултета се преподава медицина и на английски език.

Ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин изрази подкрепа за разкриването на нови учебни дисциплини във факултета и обезпечаването им с кадри, както и привличането на млади асистенти с изискването да владеят английски език.