/ Община Казанлък
1 750 000 лв. гласувани от Министерски съвет за ремонт на надлеза в града, асфалтиране и велоалеи по населените места ще получи община Казанлък. Радостната новина съобщи кметът Галина Стоянова в края на днешното заседание на Общински съвет-Казанлък.

Ремонтират надлеза в Казанлък (СНИМКИ)

1 200 000 лв.
от отпуснатата сума ще бъдат заделени за проекта „Основен ремонт на надлез „Катекс“ - участък от бул. „Розова долина“ от кръговото кръстовище с ул. „Бачо Киро“ до пътен възел на околовръстен път - Казанлък“ с прогнозна стойност 2 083 333 лв., без ДДС.

Предстои Общината да обяви нова Обществена поръчка за изпълнител и веднага след избора на фирма ремонтните дейности по надлеза ще започнат. Съоръжението е основна пътна артерия към индустриалната зона на града, под него минават и жп линии и ремонтът му е наложителен.

Надлез в Казанлък с нужда от ремонт (СНИМКИ)

„Направихме искане до Министерски съвет за финансиране на част от проекта, тъй като стойността е много голяма, а обектът е в тревожно състояние и много важен”, каза Галина Стоянова. Тя посочи, че останалата част от необходимите средства Общината ще търси чрез Министерството на регионалното развитие.

Останалите 550 000лв. от отпуснатото от правителството финансиране ще бъдат използвани за подпомагане на обекти по населените места - за възстановяване на съществуващи велоалеи около град Казанлък и асфалтиране на улици по населени места.

Започва основен ремонт на подлеза на жп гарата в Казанлък (СНИМКИ)

„Ние имаме проект за изграждане на нова велоалея, но трябва да възстановим съществуващите вече във вида, в който изискват нормите и хората, които спортуват. Така всъщност ще подпомогнем двете части на една цел - да направим новата велоалея между градовете Крън и Шипка, до Долината на тракийските царе и в същото време, да подновим старите, така че колоездачите в Казанлък, с които той още е известен, да имат различен избор в различните краища на града.”, обясни решението за използване на средствата Кметът на Казанлък.