/ netinfo
Обществена поръчка за основен ремонт на надлез „Катекс“ е обявила Общината в Казанлък. Обявлението е от 24 август в Агенцията за обществени поръчки и носи подписа на кмета на Общината Галина Стоянова.

Надлез в Казанлък с нужда от ремонт (СНИМКИ)

Обществена поръчка, за която към момента няма осигурено финансиране, има за цел да бъде осигурена на 100% готовност на Общината в Казанлък, при осигуряването на финансовия ресурс веднага да започне реконструкция на надлеза в града, който е основен транспортен възел от и към Казанлък и по него ежедневно преминават над 10 хиляди автомобила.
 

Надлез в Казанлък с нужда от ремонт
netinfo


Процедурата трябва да избере изпълнител, който да развали съществуващите асфалтови пластове, бордюри, тротоари и парапети, да се ремонтират подвижните и неподвижни стоманени лагери на гредите на съоръжението, както и обработка на бетоновите повърхности на конструкцията и обмазване срещу карбонизация.
 

В Казанлък: Мащабният проект в жк “Изток“ е завършен (СНИМКИ)

Обявената обществена поръчка предвижда монтиране на отводнителни системи, парапети и стоманени предпазни огради, изграждане на нови тротоари, полагане на асфалтова настилка, монтаж на стоманена предпазна еластична ограда, обработка на бетоновите повърхности на греди, колони и връхна конструкция, полагане на нова маркировка и нови пътни знаци.

В рамките на обществената поръчка ще се реконструира и уличното осветление в района на надлеза. Предвижда се ремонтните дейности да продължат 9 месеца, като за целта ще бъде затворен надлеза. Ще бъде създадена временна организация на движението, която да компенсира затворения временно участък.

Пешеходният поток ще бъде пренасочен през пешеходния жп прелез до „Катекс“, който също се нуждае от ремонт и през пешеходния тунел района на ж.п гара Казанлък.

Промяната ще бъде съгласувана и с БДЖ. Надлез „Катекс“ е изграден в началото на 70-те години на миналия век, в района на съществуващото там градско гробище. От пускането на надлеза в експлотация през 1974 година до настоящия момент не е правен основен ремонт на пътното съоръжение.

Започва основен ремонт на подлеза на жп гарата в Казанлък (СНИМКИ)

Изготвеният проект за реконструкция на надлеза е на Община Казанлък и е на стойност 2,4 млн. лева, с ДДС. Офертите на кандидатите ще се приемат до 25 септември тази година.
 

Надлез в Казанлък с нужда от ремонт
netinfo


Настоящата обществена поръчка има за цел при осигурено финансиране Общината веднага да започне реконструкцията на надлез „Катекс“. Ако такова бъде осигурено до края на годината, то ремонтните дейности, могат да стартират в началото на следващата година.

Също от края на август в Агенцията по обществените поръчки Община Казанлък е обявила и втора мащабна такава, на стойност 269,950,00 лева. Обществената поръчка е за облагородяване на парк в жк. „Изток“ в казанлък, в района на блокове с номера 46,51,52153 и 60.

Оферти по тази поръчка ще се събират до 19 декември тази година.