/ netinfo
Над 2 милиона лева ще са нужни на общината в Казанлък за ремонт на надлеза над Билла. Сумата е прогнозна и е на база изготвен проект от Община Казанлък за ремонт на пътното съоръжение, което на практика поема основния трафик от и за града. Средно дневно по надлеза преминават над 15 хиляди автомобила.
 

Надлез в Казанлък с нужда от ремонт
netinfo


Съоръжението е строено между 1970-74 година, на мястото на старо гробище  и на практика до момента не му е е правен основен ремонт. Извършвани са частични козметични дейности като боядисване и изкърпване на настилката по надлеза. Направено е обследване на пътното съоръжение, което доказва нуждата от основната му реконструкция.

В Казанлък: Мащабният проект в жк “Изток“ е завършен (СНИМКИ)

За целта Общината в Казанлък е изготвила и проект. Има готовност той да бъде реализиран, при положение, че се осигурят средства. Местният бюджет не разполага с такава възможност, търси се държавно финансиране или по други проекти и програми. Общината е направила директно искане към МРРБ за финансиране на изготвения инвестиционен проект за реконструкция и основен ремонт на надлеза в Казанлък.

Започва основен ремонт на подлеза на жп гарата в Казанлък (СНИМКИ)

Към момента няма развитие по въпроса с финансирането, каза Даниела Коева, зам.-кмет на Община Казанлък. С казуса се ангажира още в края на миналата година при визитта си в Казанлък, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тогава сумата, която се предполагаше, че ще е нужна за ремонта на надлеза, бе от порядъка на 1,2-1,5 милиона лева. Народният представител Борис Кърчев направи също няколко посещения при министъра на регионалното развитие по казуса. Без резултат към момента.

Над 130 милиона лева ще са нужни на правителството за ремонт на мостове, виадукти и естакади, съобщи вчера премиерът Бойко Борисов. Темата и грижата за тези пътни съоръжения излезе на преден план след трагедията в италианския град Генуа, където се срути част от височинен мост. При инцидента загинаха 39 човека, десетки са ранените и 6 човека безследно изчезнали.