Подписка и мълчалив протест за справедливост
Подписка и мълчалив протест за справедливост / DarikNews.bg

Родителите на починалото бебе Павел от Стара Загора събират подписи за отнемане на лекарските права на д-р Лидия Бориславова, която беше личен лекар на детето. До момента около 1000 души са подкрепили сем. Стефанови, а пред община Стара Загора се провежда мълчалив протест, организиран в социалните мрежи. Припомняме, че Лекарският съюз излезе с декларация, в която защити лекуващия лекар на детето, което почина в края на януари.

Според бащата на починалото бебе Атанас Стефанов целта на поредния протест е насочен срещу некомпетентните лекари. „Целта ни е да имат малко страх, защото те съвест нямат. Много от събраните подписи от мен и съпругата ми са на клиенти на лекарката. Наричам ги така, а не пациенти, защото за тях ние сме чували с пари. Ако чувалът е празен-не ти обръщат внимание. И до ден днешен ние можем да свикнем с мъката си. Добре, че са другите ни две деца, за да се стегнем и да влезем в релси, но намерим ли пет минути покой-ние сме с него. Има три закона на този свят-човешки, на Бог и този, дето Господ не го вижда.."

Експертизата, чиито резултати бяха обявени в началото на февруари, показа, че смъртта на 3-месечния Павел няма връзка с поставените му ваксини, а е починал от остра вирусна инфекция, довела до бързоразвиваща се пневмония.

Дефинитивно заключение ще бъде дадено след получаване на високоспециализирани изследвания, които предстои да бъдат извършени в референтна лаборатория. По случая е образувано и досъдебно производство.

"Декларацията, която приемаме е в подкрепа на доктор Лидия Бориславова. За нас тя категорично няма вина. Експертизата доказа, че смъртта на детето няма нищо общо с ваксината. Всичко това плаши населението. Ваксината защитава всички деца, не само собственото", коментира преди време в Стара Загора председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов. Той изрази надежда, че обвиненията по адрес на д-р Лидия Бориславова ще спрат, защото тя е невинна.