Подменени са 70 хиляди кв.м. тротоарни настилки в Стара Загора
Подменени са 70 хиляди кв.м. тротоарни настилки в Стара Загора / Община Стара Загора, архив

Община Стара Загора изпълнява широкомащабна програма за ремонтни и възстановителни дейности, и благоустрояване на градската среда. Основното финансиране за близо 200 млн.лв. е по спечелени европейски проекти, но се инвестират и средства от капиталовата програма на общинския бюджет, в която основен приоритет е реализирането на всички ремонтни дейности и изграждането на нови детски заведения.

Приключи изкърпването и започва полагането на асфалт на южното платно на ремонтирания участък от бул. „Цар Симеон Велики" - от бул. „Св.П.Евтимий" до бул.„Крайречен" на запад, информират от пресцентъра на общината. Обновени са тротоарните настилки, поставя се ново енергоспестяващо улично осветление, постепенно се подменя старото и на други централни улици. С нови металхалогенни лампи е осветен бул. „Хр. Ботев", който ще се ремонтира основно, заедно с бул. „Ген. Столетов".

Общо 70 000 кв. м. тротоарни настилки са подменени досега от началото на изпълнението на инвестиционната програма на Община Стара Загора за рехабилитацията на основните улици. С изпълнението на проекта „Зелена и достъпна градска среда", до месец ноември се предвижда да станат 100 000 кв.м., съобщи зам.-кметът по строителството Янчо Калоянов. Целият проект обхваща ремонти на 3 основни улици и 22 междублокови пространства. Реализират се проекти за саниране, енергоефективни мерки и цялостни ремонти на детски градини, училища и ясли. Изпълнението вече е възложено, но има една-две обществени поръчки за 12-та Детска градина, както и за покрива на Детската млечна кухня, които са в процес на процедура, обясни ресорният зам.-кмет.