Петър Хубчев: Футболистите, които останат, да забравят миналогодишното си отношение към професията
Петър Хубчев: Футболистите, които останат, да забравят миналогодишното си отношение към професията / Виктор Пенков

Пред погледа на над 200 ултраси, старши-треньорът на Берое Петър Хубчев изведе 27 играчи на първа тренировка. В групата от 30 души има две имена със сериозни визитки, които ще преминат на проби. Това са Сандер Пури - офанзивeн халф и вратарят Александър Мартинович.

С отбора започват и четирима юноши на зелено-белите - Пламен Тенев, Исус Ангелов, Ангел Костов и Михаил Михайлов, като за последния е сигурно, че ще бъде трети вратар през полусезона, увери Хубчев. Тримата чужденци - Давид Каядо, Алберто Лоузейро и Елиаш Алвеш да Силва ще се присъединят към подготовката от утре. С отбора ще тренира и бившият нападател на Левски и Берое Емил Ангелов, който ще поддържа форма под Аязмото.

„Тези, които останат да забравят за миналогодишното си отношение към професията. През изминалия полусезон ни упрекваха, че някои играчи не се раздават и с право. Искам категорично да заявя, че това повече няма да се получи. Хубчев каза, че няма невралгичен пост, и, че отбора ще бъде над всичко. „Ако имаме проблем на даден пост ще решаваме нещата моментално за да може отборът да върви в положителна насока", обясни бившият национал, който допълни, че цифрата на напускащите все още не е ясна.

Хубчев помоли да се спрат спекулациите около Давид Каядо, като заяви категорично, че към момента няма нищо конкретно като оферта и той е футболист на Берое. Той поиска да бъде питан в края на подготовката за целите на отбора, но не скри апетита си към купата на страната.