На сантиметри от преливане на микроязовир „Бялата чешма“. Той се намира над курортния град Павел баня. Над три часа са валели проливни дъждове в района, които са препълнили водното съоръжение изключително бързо. Не е имало възможност да се пусне изпускателният кран, който е останал под вода, предава NOVA

Микроязовирът се намира на малко над 500 метра от първите къщи от Павел баня. Кметът Иса Бесоолу е създал изключително бърза организация за източване на водата, с което е било предотвратено бедствието. През цялата нощ няколко помпи на пожарната източваха с близо 4000 литра в секунда язовира. Днес се очаква, водолази да влязат в него и да задействат изпускателния кран. Няма опасност за хората в града.

„Това е природа. Днес вали малко, утре вали страшно много. Справили са се. Браво на пожарната. Те са докарали две помпи една малка и една мощна, те са точно за такива случаи. Браво на пожарната и браво на кмета, за това, че навреме е взел мерки, за да няма проблеми и щети. Успели са да овладеят ситуацията на четири пръста от преливането”, посочи министърът на околната среда и водите Емил Димитров.