Отвориха номинациите за “Добрият Самарянин”
Отвориха номинациите за “Добрият Самарянин” / Dariknews.bg, архив

Шест поредни години Сдружение "Самаряни" и широк кръг от партньори търсят достойни истории за добротворство. Човек, скочил в бурното море и спасил дете; мъж влязъл в горящ автобус, за да помогне на хора в тежка катастрофа; младежи намерили и върнали портфейл със значителна сума; жена, дарила кръв 112 пъти; семейство отгледало чуждо дете като свой син; деца, които неуморно танцуват благотворително, за да помагат на хора; девойка, която безвъзмездно развива талантите на деца, чието семейство попада в тежко изпитание - това са само малка част от откритите геройства, предложени за годишните награди "Добрият Самарянин".

От днес започва обратното броене в търсенето на добрите самаряни за 2016 година. Възможността за изпращане на предложения за носители на годишните награди "Добрият Самарянин" стартира от 21 юни и ще продължи до 12 ноември, 2016 година. Номинациите се подават онлайн на адрес www.samaritans.bg/dnes.

"Кампанията за търсенето на добрите примери става все по-популярна и не липсват запитвания и ентусиазъм за номиниране", споделят организаторите.
"Хората стават все по-бдителни за доброто. В социалните мрежи изключително често примери за добрини се споделят от стотици хора и биват поощрявани с думи на благодарност и признателност. Когато учредихме наградите, не беше така. Очакваме с нетърпение да разберем за новите подвизи на номинираните добротворци".

От тази година нови партньори се присъединяват в мисията за търсене и популяризиране на добрите примери. Официални партньори на инициативата са: Община Стара Загора, Община Казанлък, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Държавна опера - Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески", Обществен дарителски фонд, Областна дирекция на Български червен кръст - Стара Загора, Регионален исторически музей, Сдружение "Моята еОбщина", Книжарница "Приятели" - Стара Загора, Дарик радио-Стара Загора, ТВ "Стара Загора".