Осъдиха Десислав Чуколов, две години ще полага поправителен труд
Осъдиха Десислав Чуколов, две години ще полага поправителен труд / БГНЕС

Пробация за срок от 2 години и задължителна регистрация по настоящ адрес и удръжка от заплата в размер на 25%. Това са част от пробационните мерки, които определи Софийски градски съд за депутата от "Атака" Десислав Чуколов, като му наложи общо най-тежко наказание.

От наказанието му ще бъде приспаднато времето, в което той започнал да изтърпява пробацията си от март т.г. Чуколов има две присъди. Едната е за случая от 9 октомври 2015 г. пред клекшоп на ул. "Раковски", а другата на 23 октомври 2015 г. за нахлуването в НАТФИЗ.

През март лидерът на "Атака" Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов се признаха за виновни и по делото за сбиването пред клекшопа на ул. "Раковски". Двамата депутати сключиха споразумение с прокуратурата, след което бяха осъдени на две години пробация и 25% удръжки от месечната им заплата.

Това беше поредното споразумение на двамата депутати с държавното обвинение - за Сидеров трето, за Чуколов второ.

След като признаха вината за скандала пред магазинчето за алкохол и цигари на ул. "Раковски" те предложиха на магистратите да изтърпят наказание пробация по година и два месеца. Според съда обаче подобна присъда е твърде лека с оглед на накърнения авторитет на Народното събрание. Ето защо предложи на двамата депутати по две години пробация и 25% удръжки от месечната им заплата.

Източник: БГНЕС