Осем абсолвенти на Аграрния факултет с отлични дипломи
Осем абсолвенти на Аграрния факултет с отлични дипломи / DarikNews.bg

229 абсолвенти от Аграрния факултет при Тракийския университет, от които осем пълни отличници, се дипломираха. Общият успех на випуска е много добър.

Тържественото връчване на дипломите на випуск 2016 - Бакалаври и Магистри се проведе от 10 часа в аулата на Медицински факултет при Тракийски университет.

65 завършиха своето образование с отлична диплома, като успехът на бакалаврите е 5,13, а на магистрите-5,26.

Обучението на студентите от Аграрния факултет се осъществява от 86 висококвалифицирани преподаватели от които 19 професори, 35 доценти и 32 главни асистенти и асистенти. От тях 13 са със звание "д-р на науките" и 59 са доктори по различни направления. В Аграрния факултет се прилагат съвременни алтернативни методи на обучение, мобилност на студенти във висши училища в страната и чужбина.

През 1999 година Аграрният факултет е акредитиран от Националната агенция за оценяване и акредитация.

В началото на месец ноември в Аграрния факултет беше определен носителят на стипендията, учредена от проф. д-р Николай Тодоров - дългогодишен преподавател и бивш декан на АФ. Стипендията се връчва за постигнати добри резултати в обучението и се дава ежемесечно, за срока на цялото следване. Проф. Тодоров лично връчи стипендията на студентката от 2-ри курс, специалност Зооинженерство Елена Каразутева.