Окръжна прокуратура образува досъдебно производство за загиналата възрастна пешеходка
Окръжна прокуратура образува досъдебно производство за загиналата възрастна пешеходка / DarikNews.bg, архив

Окръжна прокуратура-Стара Загора образува досъдебно производство за възрастната жена, която сутринта беше премазана на пешеходна пътека. То е за престъпление по чл. 343, ал.4, вр. с ал.3, буква"б" във вр. с ал.1, буква „в" вр. с чл. 342, ал.1 от НК , за което престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода" от 3 до 10 години.

Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитан е един свидетел, назначени са съдебно - медицински експертизи. Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване автора на престъплението и на обстоятелства по делото за разкриване на обективната истина - разпити на свидетели имащи информация, относима към предмета на разследване, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и други действия.

Тази сутрин на кръстовището на бул."Славянски" и ул."К.Ганчев" на пешеходна пътека лек автомобил блъсна две жени- Недка Ж. на 66 години и Пенка Ж. на 61 години, които пресичали бул. „Славянски" в посока север - юг. Колата, която до момента не е установена, се движила в посока запад - изток, блъснала жените, водачът не спрял и избягал от местопроизшествието.

На място починала по-възрастната пешеходка, а другата е откарана в МБАЛ "Ст.Киркович" - Стара Загора със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясно рамо.