/ ThinkStock/Getty Images
До 31 май в Казанлък се провежда обучение на кандидати за приемни семейства. Групата включва пет семейства от общините Казанлък, Мъглиж и Стара Загора. До четири месеца продължава проучването и оценката на възможностите на кандидатите, желаещи да предоставят социалната услуга „Приемна грижа“.

Приоритетни групи за настаняване в приемни семейства са децата от 0 до 3 години, както и децата с увреждания. На територията на областта най-много на брой – 21 настанени деца, от които 2 с увреждания, са на възраст от 6 до 14 години.

Отчитат ръст на родените бебета в Стара Загора

След това се нареждат децата във възрастовата група от 3 до 6 години – 11 деца, от които 1 дете с увреждане, а на трето място са настанените деца на възраст от 0 до 3 години – 7 деца. Във възрастовата група от 14 до 18 години настанените деца са 6.

Сформиран е Областен екип по приемна грижа, който се състои от петима социални работници и един началник екип. В проекта на територията на Област Стара Загора са включени 68 професионални приемни семейства.

Област Стара Загора е една от 28-те области в страната, включени в Проект „Приеми ме 2015“, развиващ социалната услуга „Приемна грижа“ в страната. Проектът  е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

Предоставянето на социалната услуга „Приемна грижа“ по проект „Приеми ме 2015“ ще продължи до края на 2020 г.