Община Мъглиж изгражда СПА център в Ягода
Община Мъглиж изгражда СПА център в Ягода / DarikNews.bg

80% събираемост на данъците през изминалата година отчитат в община Мъглиж. Собствените приходи на общинската администрация са в размер на 1 400 000 лева, коментира заместник-кметът д-р Душо Гавазов. Той допълни, че при встъпване в длъжност на това общинско ръководство през 2011 година, дълговете са били 400 000 лева.
„Много малко разчитаме на собствени приходи, затова активно участваме по европейски проекти. Предстои да бъдат ремонтирани читалищата в селата Ягода, Ветрен, Тулово и Дъбово", каза Гавазов.

45 000 лева ще струва изработването на проект за реконструкцията на банята в село Ягода, обясни кметът на Мъглиж Господин Господинов.
„Идеята е банята да бъде за социално ползване, с мъжка и женска къпалня. Мислим да изградим и СПА център, чрез който общината ще се подпомага финансово", каза Господинов.

„Водата не е годна за пиене, заради високото съдържание на арсен и флуор. Но заради този химичен състав обаче е изключително подходяща за лечение. Престъпление ще бъде ако не се възползваме от това природно богатство и не позволим на общината да печели от него", допълни зам.-кметът Душо Гавазов.

Общинското ръководство на Мъглиж припомни, че през 2012 година започна събаряне на незаконни ромски постройки. Ромското население в общината е около 50%. Ако трябва да се следва закона, трябва да се съборят 90-95% от свички къщи, обясни кметът Господинов.
На този етап събарянето няма да продължи. В момента се търсят начини къщите, които са в регулация и са построени върху общински терени да бъдат узаконени.

За трите години управление на общинското ръководство на Мъглиж, администрацията е спечелила проекти на стоност около 20 милиона лева.