/ Община Казанлък
Община Казанлък е готова с пакет от антикризисни мерки, които да подпомогнат социалнослабите граждани и местният бизнес, да преодолеят създалата се икономическа ситуация в следствие на борбата с разпространението на коронавирус - COVID-19. Това съобщиха от Общинския оперативен щабна он-лайн брифинг.

Само за дни: Близо 100 000 лв. дарения събраха в Казанлъшко в борбата с COVID-19

От там посочиха, че социалният пакет от мерки е изготвен от кмета и икономическия екип на общинска администрация съвместно с юристи и експерти - финансисти от водещи казанлъшки предприятия на база анализ на приходите и разходите на Община Казанлък в извънредното положение и прогнозните такива до края на годината. 

Антикризисният пакет от мерки предвижда да подпомогне социалнослабите граждани, най-засегнатите представители на малкия и среден бизнес с Общината, градския транспорт, звеното по чистота и социалните дейности.

Поръчани са три респиратора за болницата в Казанлък

В пакета е включено и подпомагане на бъдещото Инфекциозно отделение с нужното му оборудване, както и допълнително заплащане за труда на персонала в отделението, хранене и настаняване в общински жилища. 

Всички мерки ще намерят отражение в доклада, който кметът Община Казанлък Галина Стоянова ще внесе за разглеждане от Общинския съвет, за промяна на бюджет 2020.

Удължава се срокът на въведените противоепидемични мерки

Предвижда се извънредното заседание на съветниците да се състои до 15 април. Пакетът с антикризисните мерки предстои да бъде представен пред обществеността на 7 април - вторник в 12:00 часа на специална онлайн пресконференция.  

Работейки и мислейки за всеки от гражданите на община Казанлък, Общинският оперативен щаб Ви призовава да спазвате мерките в борбата с разпространение на коонавируса и да си останете вкъщи!