Образуваха досъдебно производство заради бомбата
Образуваха досъдебно производство заради бомбата / netinfo

По случая с взрива в Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, потвърдиха за Дарик от прокуратурата. То вече е разпределено на прокурор от Окръжната прокуратура.

Както вече съобщихме, взривното устройство е възпламенено около 04.15 часа между два търговски обекта, които се намират в централната част на Стара Загора - на булевард “Цар Симеон Велики” и улица “Цар Иван Асен ІІ". В единия се продават чанти и обувки, а в другия - козметика. Според съседи единият от магазините е на бившия областен управител Радомир Енев, който го е отдал под наем, а другият - на заместник-кмета Велизар Балабанов. Пред Дарик Балабанов заяви, че магазинът не е негов. От двата търговски обекта щети има само на единия магазин, за който се твърди, че е на бившия областен управител. 

Припомняме ви, преди около два месеца самоделно взривно устройство бе взривено пред входа на кафене в Стара Загора. Инцидентът стана около 4 часа на 19 май. Тогава нямаше пострадали хора и значителни материални щети. 
От експлозията бяха счупени две стъкла от витрината на заведението. Кафенето се намира на кръстовището на бул. "Свети Патриарх Евтимий" и улица "Граф Игнатиев".
Заведението се стопанисва от двама братя. За тях се твърдеше, че са приближени до кръга на Златомир Иванов, познат като Златко Баретата.
Взривно устройство бе поставено пък пред лек автомобил в нощта на 16 април. Автомобилът е бил паркиран пред жилищен блок.