Областният управител поздрави шефове на МВР за празника
Областният управител поздрави шефове на МВР за празника / DarikNews.bg, архив

По случай професионалния празник на МВР - 5 юли, областният управител Недялко Недялков изпрати поздравителни адреси до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и до директора на ОД МВР - Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

В поздравителния адрес до служителите на Министерството на вътрешните работи в област Стара Загора се казва: „Позволете ми да изразя своето уважение към компетентността, отговорността и професионализма на служителите от системата на МВР - Стара Загора в защита интересите на гражданите, за утвърждаване на правовия ред в региона. Вашите успехи и резултати са основание за заслужена гордост и самочувствие." Областният управител пожела здраве и успехи на всички служители на вътрешното ведомство и на техните семейства, които споделят трудностите на тази благородна професия.

На 5-юли Министерството на вътрешните работи отбелязва 133 години в служба на гражданите и обществения интерес. На тази дата през 1879 г. с Указ №1 на Княз Александър Батенберг e създадено Министерството на вътрешните дела. През същата далечна година е създадена и Окръжната полицейска инспекция в Стара Загора. От 1992г. денят се чества като професионален празник на всички служители на вътрешното ведомство - полицаи, антимафиоти, служители на „Пожарна безопасност и защита на населението", администрация.