помощ
помощ / СНЦ Бъдеще за децата
Сдружение „Бъдеще за децата“ започна раздаването на хуманитарната помощ на деца и семейства от Казанлък и региона от фонд „Обеднени срещу Covid 19”.
 
Средствата в размер на 10 000 лв. бяха използвани за закупуването на трайни хранителни продукти, дезинфектанти, памперси, адаптирани млека, бебешки каши и пюрета.
 
За да достигнат пакетите до истински нуждаещи се семейства, екипът ни потърси съдействие от  Община Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“ и кметовете на населените места. За раздаването на помощите са ангажирани служители на социалните услуги.
 
200 семейства, тази и другата седмица, ще получат хранителни продукти от първа необходимост, препарати и консумативи за малки деца. Сред тях са потребители на алтернативните социални услуги - Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания, Детската къща в с.Горно Черковище и семейства подали заявление за подкрепа към Община Казанлък.
 
И след края на обявеното извънредно положение, организацията ще фокусира своите усилия в предоставянето на психо-социална подкрепа и осигуряване на храни, лекарства и други.