Ниска избирателна активност на местния референдум
Ниска избирателна активност на местния референдум / Sofia Photo Agency, архив

Ниска избирателна активност отчитат от Общинската избирателна комисия. Към 10:30 часа данните сочат, че до урните са отишли едва 5500 души. Председателят на ОИК Таньо Брайков обобщи, че това са 3.64 % от имащите право на глас.

Общо 149 434 са избирателите, които могат да участват в местния референдум. Допитването се провежда по актуализирани списъци за изборите за общински съветници и кметове.142 728 са били гласоподавателите според избирателните списъци през 2011 година, когато избирахме кмет и общински съветници. От тях са гласували 48%.

Няма голям интерес към допитването и в село Змейово, коментира кметът Никола Пеев. 420 са били избирателите на предсрочните парламентарни избори. И преди, и сега местните жители да разделени по въпроса дали да бъде закрит полигона край селото.

Гласуването става в секциите, в които се е гласувало и на предсрочните парламентарни избори, които се състояха на 12 май тази година.

Първият местен референдум за община Стара Загора протича нормално, без проблеми и нарушения, информират от Общинската избирателна комисия. Днес - 26 май, жителите на общината отговарят на въпроса: „Да бъде ли закрит Централен артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово?".