Ще останат ли стотици без лечение?
Стотици могат да останат без лечение в известния в цяла България и на Балканите рехабилитационен център Павел баня, съобщава NOVA.

Дванайсет хотела във Велинград остават без минерална вода за 24 часа

Причината е острият недостиг на лековитата минерална вида, която привлича хиляди болни за година. Заради липсата й вече са затворени няколко специализирани басейна, намаляват и дори отказват лечебни процедури.

„Ситуацията е тежка. Сградата трябва да работи с 8 литра в секунда минерална вода. Сега работим на 3 литра. Затворили сме калолечението и няколко водолечения”, заяви Юри Гечев, директор на Специализирана болница за рехабилитация-Павел баня.

Селища в Родопите застрашени от воден режим заради поливане

По думите на председателят на Асоциация за подземни води Величко Величков минералната вода ще бъде достатъчна, ако се разпредели, както трябва. „Държавата направи няколко опита за финансиране на сериозни проучвания. Няколко от тях обаче въобще не излязоха на бял свят”, допълни той.

Кметът на Павел баня Станимир Радевски заяви, че към мястото има инвеститорски интерес. В 11.00 часа ще се проведе среща с представители на басейнова дирекция, на която ще се търсят решения на проблема.
nova.bg