/ iStock
В Регионалното управление по образование (РУО) в Стара Загора е получен сигнал във връзка с инцидент между деца в Професионалната гимназия по селско стопанство „Гео Милев“ в Мъглиж. Това съобщи началникът на РУО в Стара Загора Милена Йолдова-Стоянова. Тя уточни, че е извършена проверка и са предприети всички последващи действия. „От страна на училищното ръководство всичко, каквото се очаква, е направено“, каза началникът на РУО.

Инцидентът, при който ученик от осми клас е малтретирал свой съученик, е станал на 5 март т.г. Случаят е бил заснет и пуснат в социалните мрежи.

„Самият инцидент се е случил по време на учебен час, на учениците са им поставени неизвинени отсъствия, тъй като не са присъствали в час, а са били извън сградата на училището“, каза тя. И допълни, че „инцидентът е неприятен“, но веднага след него е свикан координационен механизъм, който действа в училището и са предприети мерки, проведени са и разговори с родителите. РУО предприе действия и двама психолози вече разговаряха с учениците. Те явно не осъзнават точно какво се е случило. „Според специалистите ситуацията в учебното заведение е спокойна. Пострадалото дете е на училище и дори са заявили, че са приятели“, каза Йолдова-Стоянова. 

Очаква се утре да има заседание на педагогически съвет, за да бъдат наложени наказания на извършителите. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Павлина Дудева/БТА