българският отбор преди шест години
българският отбор преди шест години / www.infoz.bg
Домакин за втори път е Стара Загора
За втори път Стара Загора ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига).
 
Най-голямото спортно събитие за града ни през 2021г.  ще се проведе на 19 и 20 юни на стадион „Берое“. Очаква се в надпреварата да вземат участие над 800 атлети от 11 държави- България, Австрия, Хърватия, Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Русия (ако правата й бъдат възстановени).
 
Най-елитните български лекоатлети, начело с Ивет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов ще поведат отбора ни към победа и изкачване в по-горната първа лига.
 
„Предходното ни домакинство, през 2015 години, донесе на отбора успех, а на публиката по трибуните невероятни емоции и преживявания и сега надеждите на всички ни са за нов триумф на нашите спортисти“, е мнението на ресорният зам.-кмет Красимира Чахова и благодари на председателя и на Европейската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, за подкрепата Стара Загора да бъде домакин на този голям форум. Като изненада за зрителите ще бъде повторното участие на талисмана- катеричката Кипи, която ще се завърне на стадион „Берое“.
 
След ремонта на лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ Стара Загора е била домакин на Световно първенство по лека атлетика за хора с увреден слух през 2016г., на Европейска отборна купа през 2015г. на две Балканиади през 2013г. и през 2018г., както и на Балканиада за ветерани през 2017г.