Моника
Моника / личен архив
Моника
93867
Моника
  • Моника
Моника Маринова от Стара Загора продължава битката си срещу НЗОК. Година след решението на ВАС, че касата трябва да излезе със становище, такова все още няма. Делото беше заведено заради мълчалив отказ на касата за лечение в чужбина.
 
Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Поради тази причина Моника завежда второ дело срещу касата с предмет претенции за обезщетение поради издаден незаконосъобразен административен акт.
 
„Вече не ме вълнува с какво решение ще излезе касата. Решена съм обаче да си търся правата. Не само заради мен, а за всички хора в моето положение. При някои заболявания пациентите не могат да чакат”, споделя Моника, която се нуждаеше от спешна операция на гръбнака.

Само за два месеца чрез различни инициативи беше събрана сума, която позволи на младата жена да замине в Кипър, където американски специалисти да извършат сложна интервенция за отстраняване на тарлова киста на гръбнака, която се намира в гръбначно-мозъчния канал.
 
Две години по-късно Моника се чувства чудесно – среща ученическата си любов, за която се омъжва и ражда своето второ дете – вече на 3 месеца.
 
Историята на Моника чуйте в прикачения звуков файл. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/