М.Нейкова връща решение на Общинския съвет
М.Нейкова връща решение на Общинския съвет / netinfo
Областният управител Мария Нейкова върна решение на Общинския съвет от 16 юни за ново обсъждане.

Нейкова определя решението от извънредната сесия като незаконосъобразно,” поради противоречие с процесуалния закон “.

Припомням ви ,че на заседание от 29 май общинските съветници гласуваха против избор на нов изпълнителен директор на Общинската Агенция за приватизация. Няколко дни след това председателят на Общинския съвет инж.Недялко Недялков коментира ,че е допусната фактическа грешка в протокола ,която бе поправена по време на извънредна сесия от 16 юни: “С Решения № 170/16.06.2008 г. на Общински съвет Стара Загора приема:
На основание член 80/1/ от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора допуска поправка в протокола от заседанието на Общински съвет Стара Загора от 29.05.2008 год. на стр.143, т.23.1. от Дневния ред, като вместо „Не се приема” се чете „Приема се”.
Гласуване: „за”- 31, против-9, възд.се-2
Приема се.”

Областния управител Мария Нейкова връща решението за ново преразглеждане с няколко мотива, сред които:

“Поправки на фактически грешки в приетите от общинския съвет актове се извършва по нареждане на председателя до подписване на протокола, след като се изслушат вносителя и докладчика на съответната комисия или общински съветник, който е поискал поправката и протоколиста.
Видно от съдържанието на приетото Решение, същото не съответства и е в нарушение на разпоредбата, посочена като основанието за приемането му.”