Красимир Червилов е новият заместник-директор на Операта
Красимир Червилов е новият заместник-директор на Операта / Dariknews.bg, архив

Общинският координатор на ВМРО-БНД Красимир Червилов е новият заместник-директор на Държавна опера-Стара Загора. Това обяви директорът й Огнян Драганов.

„Той е човек, който е бил до мен винаги, така че не говорим изобщо за политическо назначение. Той е пряк мой заместник, нещо, което е нормална практика във всеки един европейски театър", заяви Огнян Драганов.

Той потвърди информацията на Дарик за създаването на Борд за управление на операта, като в него ще бъде включен и човек, чиято задача е да търси външно финансиране за работата на операта.

„Не можем да си позволим този Борд да получава заплати, той ще бъде волнонаемен. В него в момента е включен и един импресарио от Виена, от една голяма музикална къща, която се нарича „Блу Данюб Мюзик импресарио". Става дума за Антъни Арморе. Смятам, че този модел на управление ще е правилен в ситуацията, в която сме поставени. А искаме или не, ние сме в положение на една фирма, която продава, и такава, която не си позволява да губи", обясни Огнян Драганов.

„За да си получаваме субсидията от Министерството на културата ние трябва да имаме определени касови приходи. А нашите приходи са само от билети.

В момента задълженията на операта са 700 000 лева. Те са взети от бюджета, който би трябвало да е 2 милиона лева за година. Сега обаче размерът му е 1,3 милиона лева. Като пресметнем фонд работна заплата, който е 118 000 лева на месец излиза, че той не покрива дори това", обясни още Огнян Драганов.