Над 3000 първокласници наесен в Стара Загора
Над 3000 първокласници наесен в Стара Загора / Dariknews.bg, архив
1312 деца ще прекрачат прага на родното училище за първи път
1312 са първокласниците в Стара Загора през новата учебна година.
 
Те ще се обучават в 28 общински училища като традиционно най-много са новоприетите в Пето основно училище „Митьо Станев“,  Шесто основно училище „Свети Никола“, Второ основно училище „П. Р. Славейков“ и Основно училище „Кирил Христов“.
 
За най-малките ученици ще бъде организирано тържествено посрещане, вече се подготвят и класните им стаи.
 
И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата-„Книга за първолаците“ на старозагорската поетеса Мария Донева. 
 
Във всяка книжка има и послание от кмета Живко Тодоров: „Мили първокласници! Предстоят ви толкова много приключения, толкова много неща за научаване и за разбиране. С всеки ден светът ще става все по-голям за вас. Ще можете да правите все повече неща сами. Ще трупате нови и нови знания. С помощта на знанията и уменията си вие ще станете още по-добри и умни. Ние много се гордеем с вас и ще направим всичко по силите си, за да ви подкрепяме. Бъдете здрави, смели и любопитни; благородни и добри. На добър час и успех!“
 
За пръв път в детските градини пък ще влязат 1056 деца от общината. Те също ще бъдат посрещнати тържествено и ще получат подаръци.