Живко Тодоров
Живко Тодоров / netinfo
Кметът Живко Тодоров оттегля жалбите за клевета, които заведе срещу граждани. Той припомни, че процедурата за това е от преди два месеца, а причината била нецензурните епитети и думи, публикувани във ФБ, от които той се почувствал обиден.

„Сега виждам, че това се тълкува като действие срещу свободата на словото. В никакъв случай това не е била моята цел, но като всеки нормален гражданин и аз имам своето ниво на търпимост, преценил съм, че е редно да защитя името си, завеждайки тези дела. Сега виждам, че това се тълкува като пречка пред свободата на словото, а това не е била моята цел. Не искам да спра критиките, те са нещо градивно, което помага на всяка една власт да коригира проблемите и недостатъците, които има.

Затова взех решение да оттегля делата, за да не се тълкува всичко това като бариера пред свободата на словото, че някой се опитва да мачка гражданите. Продължавам обаче да мисля, че всеки трябва да се изразява възпитано, културно. Знам, че това е проблем в обществото ни, но явно не съм аз човекът, който би поправил това. Всеки е свободен да се изразява и критикува. Нямам никакво намерение да се занимавам с това“.

Кметът Тодоров изрази съжаление, че заведените дела били използвани от мнозина за манипулации, че „едва ли не, кметът на Стара Загора бил нагъл велможа, който по някакъв начин се опитвал да мачка хората заради властта, с която разполага. Никога не съм го правил дори с политическите си опоненти, с цел саморазправа“. Тодоров отчете и като собствена грешка фактът, че като представител на местната власт е започнал подобен тип дела. „Предпочитам да отстъпя и говорих с адвоката жалбите да бъдат изтеглени, за да се прекрати истерията от последните дни“.

Според кмета на Стара Загора има прекалено много работа и дейности, които трябва да бъдат изпълнени. „Не искам да си отклонявам вниманието с неща, които не са важни за местната власт. Имаме много работа пред следващите месеци, за да си позволя да влизам в подобен дебат“, коментира още Тодоров.