СУ Максим Горки
СУ Максим Горки / netinfo
Училището е с изцяло обновен физкултурен салон
Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, което разполага от 2005 г. със собствена самостоятелна сграда с четири корпуса, посреща новата учебна 2018/2019 година с основно ремонтиран физкултурен салон. Средствата за ремонта-97 000 лева, бяха осигурени от капиталовата програма на Община Стара Загора.

Бившата Руска езикова гимназия, с повече от 50-годишна история, се намира в централната градска част. През 2013 г. Община Стара Загора изпълни проект по фонд "Козлодуй" за 2 300 000 лв., с които беше поставена нова PVC дограма и положена фасадна изолация на училището и покрива.

В залата на физкултурния салон са подменени всички вътрешни врати, стени и тавани са шпакловани и боядисани. Цокълът на височина 2.0 м е направен с винилова  настилка, на основата е положена саморазливна циментова замазка.

СУ Максим Горки
netinfo


Санитарните помещения и съблекалните са с нова фаянсова облицовка, преустроени са като са обособени по-големи помещения със санитарен възел и душове. Изпълнен е окачен таван от  ламели, а подът е с настилка от гранитогресни плочи. Обособени са две отделни прилежащи помещения с винилов под и авариен изход. Стените са шпакловани, грундирани и боядисани с латекс. Изградена е изцяло нова ВиК инсталация, подменена е санитарната  арматура.  Изградена е нова тръбна мрежа и нови радиатори за отоплителната инсталация на салона. Навсякъде са поставени нови луминесцентни лампи, покриващи критериите за необходимата осветеност.

Физкултурният салон със съблекални, санитарни и други помещения в южната част на сградата бяха в недобро състояние - следи от стари течове от покрива и подкожушена мазилка, частично разрушени облицовки и настилки, захабена санитарна арматура, силно амортизирани врати, отоплителна и ел. инсталация  и осветителни тела.

На 17 септември в 9,30 ч.кметът Живко Тодоров ще присъства на откриването на новата учебна година и обновения физкултурен салон.