Казанлъшки деца обраха наградите от конкурс за забавна песен в Пловдив
Казанлъшки деца обраха наградите от конкурс за забавна песен в Пловдив / DarikNews.bg, arhiv

Възпитаничката в Читалище"Искра" в Казанлък Мария Димитрова взе първа награда от Националния конкурс за изпълнители на забавна песен в Пловдив. Осемгодишната Мария е ученичка на преподавателя по вокално пеене Стефка Денева.

„Петимата от Мобидик" и „Празник без предели" са двете песни, с които Мария доказа на журито своя талант. Отличени са и Виктория Налбантова - с втора награда, а за Рая Йовчева и Ивея Симеонова журито отреди - две трети награди.

Възпитаниците на Стефка Денева взеха и 4 поощрителни награди - за Мирела Атанасова, Веселина Тенева и Димитър Чемширов. Надежда Димитрова стана любимка на оценяващи и зрители.

Казанлъшката група отново удиви публика и жури и бе посочена за пример при обсъждането с прецизната комисия след конкурса, заради верния подход на ръководителя Стефка Денева с оглед репертоар, точно интониране, стил на пеене на възпитаниците й.

Сложна конкуренция, труден, но изключително полезен конкурс, така Стефка Денева определи конкурсното изпитание за своите възпитаници, участвали в 4-те възрастови групи, оценявани от преподаватели в Музикалната академия, Пловдивския университет, музикални редактори в БНР и БНТ и продуценти. Конкурсът се организира от Министерството на образованието, младежта и науката и община Пловдив. Музикалният домакин на изданието е пловдивското естрадно студио "Прима".

Над 250 деца и младежи от 31 града на страната участваха в 9-тото издание на Националния конкурс за забавна песен, който се проведе от 6-8 април.