новата учебна година
новата учебна година / Община Казанлък
 „С удовлетворение мога да кажа, че Община Казанлък ще посрещне учебната година с реновирани, красиви училища като сгради и инфраструктура. Вече няма училище в града, където да не сме се намесили с реконструкции.“, заяви кметът Галина Стоянова по време на инспекция на ремонтните дейности в Профилираната Хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“.
 
„Тук започнахме с вътрешни ремонти, на физкултурния салон, който ползва и ОУ“Мати Болгария“, разказа Стоянова и отбеляза, че вече в Общината се разработва проект за цялостна реконструкция на сградата – паметник на културата от местно значение, за който ще се търси финансиране в бъдеще.
 

новата учебна година
Община Казанлък


„През тази учебна година ще осигурим място за всяко дете от детската ясла, през детската градина и училището така, както родителите желаят да получат най-доброто като образователна среда, образование и възпитание“, заяви Галина Стоянова.
 
„Училищата в по-големите населени места са цялостно реконструирани. Това, обаче не е достатъчно да започне учебната година спокойно. Убедена съм, че училищните директори са намерили свои млади колеги и са обновили състава с доста млади хора, които ще работят заедно с преподаватели с много опит за плавен преход в учебния процес.“, сподели кметът на Казанлък.
 
Образователната система в община Казанлък ще посрещне повече от 680 първокласници, по предварителни данни за електронния прием, въведен преди година. През 2018 г. Община Казанлък предложи като допълнителна възможност на родителите да записват електронно децата както за детски градини, така и за училища.
 

новата учебна година
Община Казанлък


По Инвестиционната програма на Община Казанлък за тази година се извършва основен ремонт на ДГ №17 „Славейче“: покрив, фасада, дограма и изолация, облагородяване на детските площадки на територията на Дневна детска ясла №4 „Пролет“ и Детска градина №8 „Юрий Гагарин, подменена е отоплителната инсталация в ОДК „Свети Иван Рилски“ , основно бе ремонтирана оградата на ППМГ „Никола Обрешков“. В началото на учебната 2019 – 2020 година обновленията на сградите ще бъдат готови да посрещнат учениците.