Казанлъчани, живеещи в столицата, горещо аплодириха актьорите на Мая Стоянова
Казанлъчани, живеещи в столицата, горещо аплодириха актьорите на Мая Стоянова / личен архив

Основни елементи на движенческия театър представи преподавателят по актьорско майсторство доц. Ася Иванова пред Младежката театрална студия при Читалище „Искра - 1860". Това стана по време на уършопа в НБУ. Актьорите упражниха определени техники, изразяващи чувства и състояния в актьорското поведение.

Ректорът на НБУ доц. д-р Пламен Бочков поздрави художествения ръководител Мая Стоянова и нейните възпитаници за успешното им представяне на фестивала в Банско и отговори на всички въпроси, зададени от ентусиазираните младежи и девойки.

Читалищните възпитаници останаха очаровани от посрещането, вниманието, което им бе оказано и от приятната университетска обстановка. Те разгледаха университетския музей и се срещнаха с преподаватели от учебното заведение. Пребиваването им в НБУ бе по покана на директора на Програма „Театър" Росица Панайотова.

Студентите гледаха с особен интерес спектакъла „Анатомия на паяжината". Сред публиката бяха преподаватели от департамент „Театър" и казанлъчани, живеещи в София. Петте девойки, участващи в спектакъла бяха наградени с продължителните аплодисменти на възторжените зрители.