Йордан Николов с благодарност от „малките” български хора
Йордан Николов с благодарност от „малките” български хора / Областна администрация Стара Загора

Националната организация „Малки български хора" поздрави с писмо областните управители, в което се изказва благодарност за оказаното съдействие за събирането на информация за хората с нисък ръст в страната.

Благодарности са отправении и към старозагорския областен управител Йордан Николов за помощта, която е оказал за разрешаване на проблемите на членове на организацията в областта, за домакинството на фотоизложбата „Светът на LP", която представя ежедневните препятствия, пред които са изправени хората с нисък ръст и не на последно място за това, че е проведена с благотворителна цел.

На 1 март миналата година Йордан Николов предостави на 50-годишния Душко Душев от с. Спасово, Чирпанско акумулаторна количка за придвижване, тип „Скутер". На Богоявление тази година Душко Душев посети Йордан Николов и го поздрави за именния му ден. По-малко от година, откакто получи възможност да се придвижва нормално, Душко сподели, че животът му се е променил коренно и е придобил нов смисъл.

В Националната организация „Малки български хора" членуват 80 души, като трима от тях са в Старозагорска област. Те са хора със специфични нужди и много проблеми, но най-големият от тях е заетостта. Затова е необходима коректна оценка и пожизнено освидетелстване от ТЕЛК. От НО „Малки български хора" внесоха предложение за промяна в Наредбата за медицинска експертиза.