плоча
плоча / БНР
В последните дни сме свидетели на нещо изключително унизително за съвременния гражданин на хилядолетния ни град – една политическа партия проявява краен нихилизъм към народната памет и враждебност към събитие, довело до справедливо отдаване на почит към жертвите на комунистическия режим от Стара Загора.

"Оставяме настрана историческата и идеологическа обремененост и манипулираност сред членовете изобщо на партията БСП, оставаме настрана и на политическите им партизанства, оставяме настрана дори и стремежа им да се харесат на най-твърдия си електорат – днес ние ставаме свидетели на разкриването на ужасяващи истини, които сякаш сме пренебрегвали в последните години, с което се доказа , че дълго чаканата променя  в БСП  не е настъпила.
Продължава да  се  манипулира обществото,  като се цитират причини за зверствата от 1945г. , като господата се позовават на Парижки мирен договор , който е  едва две години след началото на зверствата  на комунистическия режим. 

От БСП – Стара Загора,   забравиха, че  през 1996 г. Върховният съд на Република България отмени в голямата си част  присъдите на Народния съд,  с мотив липса на доказателства. Забравиха, че голяма част от жертвите му са осъдени посмъртно,  след  като вече са били физически унищожени...
Цитирате Гео Милев,  а ние казваме, дълбок поклон пред личността и поета Гео Милев, станал  жертва  на гоненията на тогавашната политическа власт,  в следствие на  най – големия терористичен акт в Европа и до днес , извършен през 1925г. от БКП.
Унижението, което преживяваме, драги старозагорци и българи, от представители на имаща се за една от водещите политически партии, би следвало да ни послужи като ясен сигнал,  от какво трябва да пазим нашата мила и изстрадала родина България.

Антикомунистическата карта, която смятахме, че вече е безполезна, се оказва особено потребна сега – май дори повече от всякога.
 „Очевидно демокрацията ни отне много“, уважаеми дами и господа от БСП. Ние прочетохме вашата история,  остава  децата  на България да я прочетат също, тази истинската,   в учебниците по история", се казва в декларацията на съветниците от групата на РБ.