Градската градина на Казанлък = градската тоалетна
Градската градина на Казанлък = градската тоалетна / Д.Бобева

 

В импровизирана градска тоалетна се е превърнала централната градина на Казанлък.

Заради липсата на обществена тоалетна в центъра  на града, гражданите са принудени да използват затова високи храсти  край заграден 30-сет годишен изкоп в централната градина  „Искра".

По-нетърпеливите и възрастни хора, които нямат време да стигнат да специално направения от неизвестни „вход" за безплатната „тоалетна", присядат направо край металните заграждения, без да се притесняват, че са само на метри от най- оживената централна  улица, твърдят продавачи от съседните магазини, които често документират интимните дейности на казанлъчани с мобилните си телефони.

Последният такъв пресен пример е от събота, на възрастна жена, която посред бял ден, приклекна до една от японските вишни и се облекчи. Нееднократно граждани и гости на Казанлък са сигнализирали в общинската управа за необходимостта от работеща и чиста градска тоалетна в центъра на града, но резултат няма.

Допълнителен дискомфорт за гражданите е и факта, че заведенията в центъра на града не допускат граждани до тоалетните си, освен ако не са техни клиенти. Така шанс за нуждаещите се са единствено услужливи продавачки от близки магазини, които разполагат със собствени санитарни възли  или храстите в централната градска градина.

Срамота е, че си лепим етиката на туристически град, след като нямаме един нормален нужник в центъра, а се налага и чужденци и наши да притичват до алеите с китки, твърдят  граждани от постоянното присъствие в градската градина.